Genel

Voleybolda Ulusal ve Uluslararası Gündem

|
76 Görüntüleme

Merhaba Kıymetli Okurlarımız,

 Voleybolun tüm dallarında Milli Takımlar sezonu tüm hızı ve heyecanıyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın önemli  voleybol olaylarıyla sizlerle birlikteyim

Filenin Efeleri 2028 Los Angeles Aşkına

A Erkek Milli Takımımız, 2026 sezonunun ilk resmi turnuvası olan VNL’de ilk etap maçlarını Kanada’nın Ottawa kentinde oynadı. Milli Takımımız ABD’ye 3-1 ve İtalya’ya 3-0 yenilirken, Fransa’yı 3-0, Kanada’yı ise 3-2 yendi. Sezona FIVB Dünya Sıralamasında 230,09 puanla 14. sırada başlayan ay-yıldızlı takımımız, ilk etap sonunda 245,15 puanla 12. sıraya yükseldi. Bana göre Filenin Efeleri bu yıl VNL’in en zor etabını geride bıraktı. 2. etap maçlarını Polonya’nın Gliwice kentinde Çin, Polonya, Arjantin ve Belçika ile oynayacak olan Milli Takımımızın hedefi tarihinde 2028 Los Angeles için yolu yarılamak. 

SporHaberleri

Efeler Olimpiyat Vizesini Nasıl Alır?

Efeler bu sene VNL’de en az 8 maç daha oynayacak. Ayrıca final etabına kaldığımız takdirde bu sayı artacak. Bu maçlardan alacağımız puanlara çok ihtiyacımız olacak. Yine bu yıl gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası’nda birinci olmak da Filenin Efeleri’ni Los Angeles'a taşıyacak. Bunlara ilaveten 2027 yılında oynanacak VNL maçlarında alınacak puanlar ile bu tarihe kadar olimpiyat vizesi alanlar haricinde 2027 Dünya Kupası’nda ilk üçe girebilmemiz olimpiyat rüyamızın gerçekleşmesine yardımcı olacak.
2028 Haziran ayına kadar FIVB Dünya Sıralamasında ilk 11 içine girmeyi başarabilirsek Los Angeles’a gidebileceğiz. Bu bakımdan önümüzdeki tüm maçlarda alınacak en yüksek puanı almamız gerekiyor. Yazılarımda hep belirttiğim gibi Kadın ve Erkek Milli Takımlarımızın 2028 Olimpiyat Oyunlarına gideceğine yürekten inanıyorum.

Filenin Sultanları Ankara’da Hasret Giderdi

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da oynadığı ilk etap maçlarını 2 galibiyet, 2 yenilgi ile tamamlayan A Kadın Milli Takımımız, 2. etap maçlarını Ankara’da oynamaya başladı.  Voleybolu çok özleyen Ankaralı voleybolseverlerin desteği ile çıktığı Belçika karşısında fırtına gibi esen Milli Takımımız 3-0’lık bir galibiyet aldı. VNL’de 5. kez karşılaştığı rakibi karşısında galibiyet sayısında 3-2 öne geçmiş oldu. Ay-yıldızlı takımımız ikinci maçındaFransa karşısında özellikle 3. sette çok zorlandığı karşılaşmadan 3-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.  Ankara'da son iki maçında Almanya ve Çin ile oynayacağu maçlara da galibiyet parolası ile çıkacak. Hedef Ankara'da dörtte dört!

Sakatlıklar Can Sıkıyor

Belçika karşısında genç oyuncumuz Karmen’in ön çapraz bağlarının kopması ve oyuna devam edememesi canımızı sıktı. Ameliyat olacak. Ebrar, Zehra, Derya gibi A Takım kadrosunun önemli isimleri de sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almıyorlar. Önümüzde ev sahipliği yapacağımız Avrupa Şampiyonası var. Olimpiyat vizesi için her oyuncuya çok ihtiyacımız olacak. Hepsine geçmiş olsun diyorum.

Ünilig’de Şampiyonlar Belli Oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Antalya Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Voleybol Ünilig Türkiye Şampiyonası 16 Haziran Salı günü oynanan maçlarla sona erdi. 43 üniversiteden 51 takım ve toplam 726 sporcunun katıldığı turnuvada erkeklerde geçen sene olduğu gibi bu sene de Fenerbahçe Üniversitesi şampiyon olurken Gazi Üniversitesi ikinci, İstanbul Beykent Üniversitesi üçüncü oldu. Kadınlar finalinde Marmara Üniversitesi’ni 3-1 yenen İzmir Yaşar Üniversitesi şampiyon olurken, İstanbul Beykoz Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi’ni yenerek üçüncü oldu. Dereceye giren okullarımızı kutluyorum.

Oturarak Voleybolda Gelişim Süreci Sürüyor

Fransa’nın Nantes kentinde düzenlenen 2026 Gümüş Milletler Ligi (Silver Nations League) karşılaşmaları 14 Haziran günü oynanan maçlarla tamamlandı.
3.kez katıldığımız 2026 Gümüş Milletler Ligi’nde Ay-Yıldızlılar, turnuva boyunca yüksek enerjili ve mücadeleci bir oyun ortaya koydu. Milli takımımız 6 takımın mücadele ettiği Gümüş Milletler Ligi’nde Çekya ve Letonya’yı 3-0, Hollanda ve ev sahibi Fransa’yı 3-1 yendi.

Şampiyonluk Tek Maçla Kaçtı

Grubun final niteliğindeki maçında Sırbistan’a 3-0 mağlup olan Filenin Engelsiz Efeleri ikinci olarak Altın Milletler Ligi’ne yükselme şansını bir sonraki turnuvaya bıraktı. Oynadıkları voleybol ile gelişim sürecine devam ettiğini gösteren Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımımızı tebrik ediyorum.

Uluslararası Voleybol Hakemlerimiz Göz Dolduruyor

Türk voleybolunun başarılı ve önemli paydaşlarından hakemlerimiz de turnuvalarda başarılı yönetimleri ile gurur kaynağımız olmaya devam ediyorlar.
Uluslararası Voleybol Hakemimiz Ozan Çağı Sarıkaya, Kadınlar VNL’in ilk etabında Nanjing – Çin,  ikinci etabındaki Pasig – Filipinler ve Erkekler VNL’in ilk ayağında Linyi - Çin’deki karşılaşmalarda ülkemizi temsil etti. Prof. Dr. Nurper Özbar Ankara’da oynanan Kadınlar VNL 2. etap maçlarında görev yapıyor. Erdal Akıncı ise Erkekler VNL 2. etabının Ljubljana - Slovenya’daki müsabakalarında görev yapacak.
Uluslararası Oturarak  Voleybol Hakemimiz Esin Avşar Akça da Fransa’nın Nantes kentinde düzenlenen Gümüş Milletler Ligi’nde yönettiği 5 maçla ülkemizin gururu oldu. 2025 yılında Oturarak Voleybol Dünya Kupası’nda görev yapan ilk kadın hakem olan Akça, Fransa’da da göz doldurdu. Tüm hakemlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Kıymetli okurlarımız, bugün de voleybolun son gündeminden "Haberiniz Olsun" istedim.  Yarın sabah ekran başında destek vereceğimiz, 24 yıl aradan sonra katıldığımız FIFA Dünya Kupası’nda ‘Bizim Çocuklar’a Paraguay karşısında başarılar diliyorum.”
Kalın sağlıcakla.

#Savaş Eskigülek    #voleybolaktuel
 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.