Savaş Eskigülek, “Bütçesi de yenilgisi de olmayan takım!”
Kardeş sitemiz Voleybol Aktuel Genel Yayın Yönetmeni Savaş Eskigülek'in bugünkü Aydınlık Gazetesi'ndeki köşe yazısı: Bütçesi de yenilgisi de olmayan takım!
Merhaba kıymetli okurlarımız…
Bir haftalık aradan sonra yine sizlerle birlikteyiz. Bugün oldukça ilginç bir başarı öyküsünü paylaşacağım. Ama öncesinde ilk yazımın yayımlanmasından sonra yapılan geri dönüşlerden büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Ayrıca Aydınlık Gazetesi’ndeki köşesinde sıcacık bir hoş geldin mesajı yazan Sayın Yaşar Arslan’a teşekkür etmek isterim. Voleybolumuz; başarıları ile hepimizin göğsünü kabartıyor.
Bu arada ilk yazının heyecanı ile sizlere kendimi tanıtmayı unutmuşum.
Affola.
Adanalı bir ailenin 1967 yılında İstanbul’da doğan, üç çocuğundan en küçüğüyüm. Ortaokul sıralarında tanıştığım voleybol ile ilk lisanslı sporcu deneyimimi yaşadım. Ardından profesyonel olarak 3’üncü Lig’e kadar futbol oynadım ve 32 yaşımda jübile yaptım. 14 yıl önce oğlum Barış’ı voleybolla tanıştırmak için Burhan Felek Spor Salonu’na götürdüm ve o günden beri voleybol içine yeniden girmiş oldum.
Voleybola adanmış hayatlar
Geleyim bugün sizlerle paylaşmak istediğim bir başarı öyküsüne…
Nusaybin. Ülkemizin güneydoğusunda bulunan, tarihe tanıklık eden, farklı dinlerin ve dillerin kucaklaştığı, barış ve huzur kelimelerinin simgesi, hoşgörülü insanları ile bildiğimiz Mardin’in, altı bin beş yüz yıllık bir geçmişi olan ilçesi. Tarih öncesi ve tarihi çağlarda coğrafi bakımdan önemli ticari ve kültürel ilişki ağlarının kesişme noktası olan İpekyolu ile yıllarca en önemli merkezlerden biri olmuştu. Bugün artık o eski önemini kaybetse de bizler için bambaşka bir özelliği ile gündemimde Nusaybin…
İlçede gençlerin spor yapması, enerjilerini voleybol için kullanıp hayata olumlu katkı yapmalarını hedefleyen Sefa Kapuci, Nusaybin İpekyolu Spor Kulübü’nü kuruyor. Düğünü için biriktirdiği parayı sporcularına ödeme yapmak için kullanan Sefa Kapuci ve voleybol sevgisi aşılamak için arabasını satıp kulübe katkı yapan yarenleri ile 2016 yılından bu yana kendi imkanları dışında hiçbir destek bulamadan bugünlere kadar getiriyorlar takımı. Kendi içinde yetiştirdiği eski oyuncuları, Beden Eğitimi Öğretmeni de olan Diyar Özsoy ile TVF Erkekler Voleybol 2. Ligi 6. Grupta, 1 takım forma ve 3 adet topla mücadele ediyorlar.
9 da 9 ile şampiyonluğa
Takımın bütçesi sıfır!
Yani bütçe falan yok. Kendi ceplerinden arttırdıkları paralarla deplasmanlara giden, en küçüğü 14 yaşında, bir öğretmen, bir antrenör, iki lise öğrencisi ve ikisi üniversite sınavlarına hazırlanan sporculardan kurulu kadrosu ile oynadığı dokuz maçı da kazanarak şampiyonluğa doğru ilerliyorlar.
İmkansızlık ve ilgisizlik sarmalında büyük bir gurur mücadelesi veren Nusaybin İpekyolu Spor voleybolcuları, kendilerine uzanacak her türlü yardım elini büyük bir umutla bekliyor.
“Zirveye oynamayı başardık ama…”
Kulübün eski voleybolcusu, şimdi ise antrenörü olan Nusaybin’in evladı, Diyar hoca, “Bu kulübün sporcusuyken şuan antrenörlüğünü yapıyorum, bu ne mutlu bir şey!” diyerek heyecanını yansıtırken, “Şampiyonluğa oynayan bir ekip yaratmayı başardık ama bir türlü ilgiyi çekmeyi başaramıyoruz” diyor. “Biz bu takımı parasız kurduk. Rakiplerimiz gibi bir bütçemiz maalesef hiç olmadı. Bunu da biz şampiyon olduktan sonra birileri çıkıp biz bu takıma destek olduk derler diye not düşmek için söylüyorum. Maalesef gittiğimiz her kapıyı yüzümüze kapattılar.” diye dert yanıyor Diyar Özsoy. “Ve sanırım play-off maçları için destek veren veya takımı sahiplenecek firma vesaire olmazsa gurur dolu mücadelemizi daha fazla devam ettiremeyeceğiz ve kapanıp gideceğiz” diye de ekliyor.
Ülkemizin güneydoğu sınırının sıfır noktasında, Nusaybin’de kendi yağı ile kavrulmaya çalışan, şehrin gençlerini voleybola çekmek, kendilerini ifade edebilmek için çok çalışıp ilçenin ve takımın tanıtımını voleybolla yapmak isteyen bu idealist insanlar ve sahada ter akıtan gençlerden “Haberiniz Olsun” istedim.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere… Savaş Eskigülek