GenelTürkiye LigleriVodafone Sultanlar Ligi

Galatasaray Kadın Voleybol Takımımız yeni sezon çalışmalarına başladı

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, 2020-2021 sezonunun hazırlıklarına Taçspor Tesisleri Galatasaray Park Voleybol Salonu’nda başladı.

Antrenman öncesinde COVID-19 riskine karşın salonda dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Oyuncularımızın ve teknik ekibimizin sağlıklı bir şekilde antrenmanlarını gerçekleştirmesi adına gerekli hijyenik koşullar sağlanıyor ve her türlü önlemler alınıyor.

Başantrenörümüz Ataman Güneyligil yönetimindeki Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımımız, Genç Milli Takım kampında yer alan oyuncularımız Beren Yeşilırmak, Elifsu Eriçek ve Sude Hacımustafaoğlu haricinde tam kadro çalıştı.

Başantrenörümüz Ataman Güneyligil, Takım Menajeri Nihan Güneyligil, Takım Kaptanı Gizem Karadayı ve Güldeniz Önal, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ataman Güneyligil, “Bütün dünyanın yaşadığı talihsiz bir durumdan dolayı herkesin olduğu gibi bizim de işimiz aksadı. Sezon erken bitilmek zorunda kalındı. Biz normal etabı bitirmiştik, lig o şekilde tescil edildi. 1 haftalık bir gecikmemiz oldu yeni sezon hazırlıkları için. Sağlık kontrollerindeki titizlik 1 hafta geç başlamamıza neden oldu. Sağlık kontrolü öncesi COVID-19 test sonuçlarının çıkması gerekiyor. 3 oyuncumuz genç milli takım kampında. Ağustos sonunda bir şampiyonları var. 30-31 Ağustos gibi aramıza katılacaklar. O zamana kadar tam takım olamayacağız. 11 oyuncumuz ve ekibimizle çalışmalarımıza başladık. 3 kulvarda birden yine mücadele edeceğiz. Sezon başında Türkiye kupası var. 30 maçlık normal lig serüveni olacak. Hafta içi Avrupa maçlarına çıkacağız. Henüz Federasyon kararını açıklamadı. Yoğun ve zor bir tempo bizi bekliyor. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 16 takım eğer gruplara bölünmeden oynarsak 30 maç yapıyor. Bizim futboldaki gibi Ağustos’un ortasında başlayalım, Mayıs’ta bitirelim diyebileceğimiz bir takvimiz de yok maalesef. Avrupa ve Dünya Federasyonları’nın Türkiye ve tüm lig oynatan ülkelere belirlediği bir başlangıç ve bitiş tarihi var. O lig başlangıç ve bitiş tarihine uymaya çalışıyorsunuz. Bu da programı çok fazla sıkıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Nihan Güneyligil ise, “Tabii ki pandemi sürecinden dolayı geçtiğimiz sezon beklemediğimiz bir anda önce ertelenme, sonrasında ligin tescil edilme kararı geldi. Dünyaca böyle bir şeyle karşılaşmak hiç kimse istemezdi. İnşallah kısa zamanda en az kayıpla atlatabiliriz diye düşünüyorum eğer önlemlere uyarsak. Gerekli tetkikleri yaptırır ve kurallara elimizden geldiğinde uyarsak inşallah tüm ülke olarak güzel günler bizi bekliyor olur. Ekibimiz milli takımdaki arkadaşlarımızın dışında tamamlandı diyebiliriz. Sağlık kontrolü ve COVID-19 testleri yapıldı, çalışmalarımıza başladık. Şimdilik her şey güzel gidiyor. Elimizden geldiğinde önlemlere uyuyoruz. Sultanlar Ligi’ndeki tüm ekiplere, tüm sporcu arkadaşlarıma, kardeşlerime öncelikle sağlıklı, sakatlıksız bir sezon diliyorum. Başarılar diliyorum şimdiden. Avrupa Kupası, Türkiye Kupası, Türkiye Ligi… Bizim hedeflerimiz aynı. Biraz daha genç ama potansiyelli ve yetenekli oyunculardan kurulu, yanlarına da birkaç ablayı ekleyerek elimizden gelen imkanlar doğrultusunda iyi bir takım kurmaya çalıştık. Neler olacağını zaman gösterecek. Galatasaray’ın formasının, armasının olduğu yerde başarı bekleniyor. Bu da çok doğal. Sporun da doğasında olan şey bu. Başarıya ulaşabilmek için elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Yeni sezonda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten takım kaptanımız Gizem Karadayı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok heyecanlıyım, 4 aylık bir süre oldu oynamayalı. Sahada olmak, arkadaşlarımızla yeniden birlikte olmak çok güzel. Bize tabii ki uzun bir süreç lazım. 4 aydır evlerimizde antrenman yapıyoruz ama sahada yaptığın antrenman kadar verimli geçmiyor. O yüzden tekrardan toparlanıp adapte olabilmek için biraz zamanımız var. Zaten yeterli süremiz var maçlar başlayana kadar. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, hazırlıklarımıza devam edip, inşallah 1 buçuk aya hazır olmayı bekliyoruz. Şu an her şey çok güzel gidiyor. Süreç dolayısıyla şartlar biraz değişti. Tekrardan adapte olmaya çalışıyoruz. Umarım her şey bizim için çok güzel olur. Galatasaray’ın olduğu her yerde hedef her zaman yapılabilenin en iyisi olur. En iyi ne yapabiliyorsak onu yapmak, en iyi dereceyi almak, kupalar almak… Çünkü Galatasaray buna yakışıyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak, iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz.”

Takımın enerjisinin çok güzel olduğunu söyleyen Güldeniz Önal ise, “Bizim için, Türkiye ve dünya için sıkıntılı bir süreçti. Şimdi yavaş yavaş normalleşme sürecine başladık. Adaptasyon bizim için zordu. Günde çift antrenman yapıp, haftada 2 maç oynuyorduk. Birden evlere kapandık. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz, bu konforlu alanı tekrar bize onlar yarattı. Top antrenmanlarımıza başladık. Süreci titizlikle ilerletiyoruz. Birinin virüs kapması tüm takımı etkileyebilir.  Kendi hijyenimize ve sosyal hayatımıza dikkat ediyoruz. Umarım sezonu açabiliriz öncelikle. Herkese önce sağlık diliyorum. Biz de bu süreçte performansımızı yükseltmeye çalışacağız. Bu sene daha çok tecrübeli ve gençlerle harmanlanmış bir takımımız var. Takımın enerjisi çok güzel. Şu anda milli takımda olan arkadaşlarımız var. Onların da bize katılmasıyla beraber bence enerjik, güzel voleybol oynayan, savaşan, her zaman en iyiyi hedefleyen bir Galatasaray olacak. Umarım seyircili bir sezon olur. Seyircisiz olursa da herkesin iyi dileklerini bekliyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu